ο ρόλος και η καριέρα του ασφαλιστικού συμβούλου

O ρόλος του Ασφαλιστικού Συμβούλου

Ο Ασφαλιστικός & Οικονομικός Σύμβουλος είναι ο επαγγελματίας που πραγματώνει την ασφαλιστική ιδέα. Ο ρόλος του δεν είναι μόνο επαγγελματικός αλλά και κοινωνικός.

Το επάγγελμα έχει έντονα κοινωνικές διαστάσεις, γιατί οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι αναντικατάστατες. Με τις πολλαπλές δραστηριότητες του ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος στον κλάδο Ζωής – Επενδύσεων, Υγείας & Γενικών Ασφαλίσεων (Πυρός, Κλοπής, Αστικής Ευθύνης) υποστηρίζει τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των ασφαλισμένων.

Προστασία σε περιπτώσεις απώλειας ζωής: Τη συνοχή και ομαλή ζωή της ασφαλισμένης οικογένειας (μέχρι και την εκπαίδευση των νεαρών μελών της) όταν χαθεί ο “τροφοδότης” της.

Προστασία στα γηρατειά: Την αξιοπρεπή ζωή των ασφαλισμένων στην Τρίτη ηλικία χωρίς το φόβο του οικονομικού αδιεξόδου.

Προστασία σε μόνιμες ή περιστασιακές ανικανότητες: Τη δημιουργία χρηματικών αποθεμάτων υπέρ των ασφαλισμένων για επείγουσες περιπτώσεις.

Νοσοκομειακή Περίθαλψη: Εξασφάλιση δύο ιδιαίτερα πολύτιμων πραγμάτων: δυνατότητα επιλογής ιατρού και θέσης νοσηλείας οποιαδήποτε στιγμή παραστεί ανάγκη για τον ασφαλισμένο, αλλά και για την οικογένειά του, χωρίς αυτό να συνεπάγεται οικονομική καταστροφή.

Εξασφάλιση παιδιών: Οικονομικό προγραμματισμό για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών μας μέσω αποταμίευσης κεφαλαίου  που θα εκπληρώσει τα προσωπικά τους όνειρα (σπουδές) ή τα επαγγελματικά τους σχέδια (χρηματοδότηση νέας επιχείρησης).

 

Η καριέρα του Ασφαλιστικού Συμβούλου

Ο Ασφαλιστικός & Οικονομικός Σύμβουλος ορίζει ο ίδιος τους στόχους του. Με την καθημερινή του δραστηριότητα ορίζει το πώς και πότε θα κάνει πράξη τα όνειρά του. Οικονομικά οι αποδοχές του δεν έχουν “οροφή”. Εξαρτάται από την δική του δυναμικότητα, από τον αριθμό και το μέγεθος των συμβολαίων που θέλει να επιτύχει. Άλλωστε η κάθε πώληση συμβολαίου δεν αποδίδει μόνο τη στιγμή που πραγματοποιείται, αλλά διαρκώς.  Εξελικτικά δεν υπάρχουν επετηρίδες, αρχαιότητα, μισθολογικοί φραγμοί. Η οικονομική του εξέλιξη βρίσκεται στα δικά του χέρια. Είναι ένας “ατομικός επιχειρηματίας” που δεν επενδύει κάποιο αρχικό κεφάλαιο, αλλά τον ίδιο του τον εαυτό αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας τις ικανότητές του.

Δεν “πουλάει προϊόντα” αλλά προσφέρει λύσεις σε ανάγκες που απασχολούν όλους μας και που αν δεν καλυφθούν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο μετά…. μπορεί να είναι πολύ αργά!

Επιπλέον, έχει την δυνατότητα να αλλάξει προσανατολισμό και να περάσει στο management του παραγωγικού συστήματος: Μια απόφαση που θα την πάρει στην πορεία, με την βοήθεια του Υποκαταστήματός του και της Εταιρίας, αφού κατανοήσει τι πραγματικά ταιριάζει στον χαρακτήρα και στις φιλοδοξίες του.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αν και έχει τα χαρακτηριστικά του ελεύθερου επαγγελματία, δεν είναι μόνος! Ανήκει στην ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής και εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό κύκλο.

Δυναμικός τομέας της Οικονομίας: Η Ιδιωτική Ασφάλιση αναπτύσσεται συνεχώς στην Ελλάδα και εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικά δυναμικό τομέα της Οικονομίας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, αποφασίζουν να εμπιστευτούν τη σιγουριά τους σε μία Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρία. Οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ωθούν προς νέες τάσεις και χρόνο με το χρόνο σχηματίζεται μια νέα τάξη πραγμάτων. Η ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς είναι εντυπωσιακή. 100 περίπου ασφαλιστικές εταιρίες, ελληνικές και ξένες προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους στον κλάδο Ασφαλειών Ζωής και στους κλάδους γενικών Ασφαλειών.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: Στην Ελλάδα μόνο το 25% περίπου των Ελλήνων είναι ασφαλισμένοι. Το ποσοστό αυτό στις ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνά το 70%! Δηλαδή, είμαστε σχεδόν στην αρχή!

Δυναμικές προοπτικές: Η κάλυψη από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δεν κρίνεται επαρκής, ποσοτικά και ποιοτικά, από τους περισσότερους ασφαλισμένους. Αυτό είναι πια φανερό. Συχνά το κέντρο της πρωτεύουσας κατακλύζεται από αγανακτισμένους συνταξιούχους ή μεγάλες ομάδες που διαδηλώνουν για την ανεπάρκεια του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος, τόσο στον τομέα της συνταξιοδότησης όσο και στον τομέα της νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Από την άλλη πλευρά, η εξάπλωση και η αποτελεσματικότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και η διάδοση από στόμα σε στόμα, ευαισθητοποιούν όλο και πιο πολλούς για τη σιγουριά της ιδιωτικής Ασφάλισης στους σημερινούς κινδύνους. Αυτά σημαίνουν ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση – με έμφαση στον κλάδο Συνταξιοδότησης & Υγείας έχει πολύ δυναμικές προοπτικές για το άμεσο αλλά και για το απώτερο μέλλον.

Εντυπωσιακές ευκαιρίες σταδιοδρομίας: Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι εκείνοι που θα δραστηριοποιηθούν ως Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι έχουν εντυπωσιακές ευκαιρίες για γρήγορη επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. Μια μεγάλη αγορά, η ασφαλιστική, αναζητά δυναμικά στελέχη. Σήμερα ο Ασφαλιστικός & Οικονομικός Σύμβουλος είναι ένας εξειδικευμένος, υπεύθυνος επαγγελματίας με συγκεκριμένο και ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας. Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή για μια επιλογή ζωής.

Ελάτε στον κύκλο της Εθνικής Ασφαλιστικής και γίνετε εσείς, το επίκεντρο!